Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Epizodismertetők!!!!!!!!!!!

2010.02.27

1.
A magánegyetemen minden fiú a gyönyörû Rubít szeretné, de õt egyik sem hozza lázba. Egyik sem tud egyelõre segíteni neki, hogy elérje a céljait: hogy kifizesse a tandíját, hogy elszabaduljon otthonról. Talán csak Maribel, az újdonsült barátnõje, és az õ milliomos édesapja. Csak nehogy eszébe jusson Héctor, barátnõje szerelme! Pedig Rubí pont egy ilyen jóképû, okos fiúra vágyik, akivel anyagi gondjai is egy csapásra megszûnnének. Már nem lenne fontos sem a beteg édesanyja, sem Cristina, a nõvére, aki eltartja kettõjüket. De ki tudja Héctor melyik lányt választaná, ha döntenie kellene. A szépséges Rubít, vagy Maribelt, akirõl Hector még nem tudja, hogy egyik lábára sántít?

2.
Rubí és Maribel együtt megy ki Hector elé a repülõtérre. Maribel nagyon izgul, hisz már hónapok óta leveleznek, de személyesen csak most fognak elõször találkozni. És el kell neki mondania, hogy egy szempontból mégsem olyan, mint egy átlagos lány. Szóba áll még majd vele, miután annyi ideig megõrizte a titkát? Ha igen, az apjával is meg kell harcolnia Maribelért. Hector nem egyedül érkezik, hanem legjobb barátjával, Alejandróval, aki nem csak jóképû, hanem gazdagnak is tûnik. Úgy látszik, Rubí külseje nagy hatással van Alejandróra.

3.
Hector mindent megtesz, hogy meggyõzze Arturót szándékai komolyságáról, azonban nincs könnyû dolga. Fõleg, miután golfozni vitte Maribelt. Rubí és Alejandro tovább kerülgeti egymást. Még Paco is figyelmet kap arra a kis idõre, amíg ezzel féltékennyé lehet tenni Alejandrót. Az lányok édesanyjának állapota egyre romlik, annyira hogy még orvoshoz is muszáj elmennie. Lorena nagyon megharagszik Ingridre, amiért elment moziba Saullal és nagyon készül a pénteki egyetemi bálra. Saul azonban Rubí csókjára pályázik és úgy tûnik, ezért bármit megtenne.

4.
Rubí egyre közelebb kerül Alejandróhoz, aki még az édesanyját is ápolja a rosszulléte után. Még kardiológust is szerez neki, aki alaposan ki tudja vizsgálni. Maribel megnyeri Elisa tetszését, viszont a keresztapja jobban örülne, ha Hector álmait követve visszamenne inkább New Yorkba bevásárlóközpontot tervezni. Mindenki a bálra készül. Paco öltönyt szerez magának a munkahelyérõl, hogy Rubí végre észre vegye, ám a bálban némi alkohol hatása alatt konfliktusba keveredik Saullal.

5.
Rubí boldogan elfogadja Alejandro és Marco segítségét édesanyjuk kezelésében, Cristina viszont ki akarja fizetni a költségeket, ezért úgy dönt, elvállalja a volt fõnöke által felajánlott állást. Lola néni közben mindent elkövet, hogy összeboronálja Cristinát és Marcót, ami nekik sincs ellenükre. Rubí szívesen fogadja Alejandro udvarlását, de nem tudja, hogy a férfi komoly pénzügyi gondokkal küszködik. Hector keresztszülei meghívják Hectort és Maribelt a nyaralójukba, ahová Alejandro és Rubí is elkísérik õket. Hector elfogad egy New York-i állást, ezért meg akarja kérni Maribel kezét, hogy együtt költözzenek oda. Azonban kirándulás közben Maribel vízbe zuhan.

6.
Miközben Rubí és Alejandro szerelme szárba szökken, Maribel és Hector kapcsolata veszélybe kerül. Végül tisztázzák a félreértést, és eljegyzik egymást, ekkor azonban újabb nehézségek merülnek fel, ugyanis mind Hector keresztapja, mind Maribel apja hevesen ellenzi a házasságkötést. Genaro amiatt aggódik, hogy Maribelnek esetleg sosem lehet majd gyereke, míg Arturo Maribel balesete miatt dühös Hectorra. Rubí sem lehet felhõtlenül boldog, ugyanis Cristina azzal vádolja, hogy nem is szereti Alejandrót, csak a pénze miatt van vele.

7.
Alejandro és Rubí egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Marco elmondja Alejandro-nak, hogy Rubí és Cristina abban a hitben él, hogy õ gazdag. Hector megpróbálja meggyõzni keresztapját, Genaro-t, hogy adja beleegyezését a Maribel-lel való házasságához. Elisa és Maribel találkoznak, és a leendõ anyós biztosítja a lányt szeretetérõl és támogatásáról. Egy veszekedés során Rubí anyja, Refugio rosszul lesz és kórházba viszik.

8.
A kórházban Refugio-t mindenféle vizsgálatoknak vetik alá és Marco komoly bajtól fél. Rubí nem tudja megbocsátani Alejandrónak, hogy becsapta és teljesen elutasítja a férfi közeledését. Rubí elmondja Maribelnek, hogy Genaro azért ellenzi házasságát Hectorral, mert nem akar egy mozgássérült lányt menyéül. Luis elutazik Cancúnba, ahol megismerkedik Alejandro húgával, Sofiával.

9.
Rubí végleg szakít Alejandróval, aki megfogadja, hogy soha többé nem közelít a lányhoz. Hector megkéri keresztapját, hogy az örökségének számító birtokot adják el, hogy a belõle származó pénzt az építõiparba fektethesse. Refugio kezd gyanakodni, hogy nem csupán egyszerû vérnyomás-problémája van. Alejandro és Hector jóvoltából Rubínak nem kell kifizetnie Refugio kórházi számláit, de a lány megfogadja, hogy valahogy meghálálja Hector kedvességét. Cayetano virággal lepi meg Cristinát. Paco elsõ napja az új munkahelyén nem felhõtlen: Millán osztályvezetõ nem elégedett a megjelenésével. Hector szorgalmazza, hogy az esküvõ után õ és Maribel külön kasszán éljenek. Alejandro a fõorvos elé tár egy ötlet, aki azt kéri, dolgozza ki írásban, hogy õ elõállhasson majd vele az orvos-kongresszuson.

10.
Maribel nem akarja elhinni, hogy Alejandro becsapta Rubít. Lola néni kifaggatja Cristinát a Cayetano iránti érzéseirõl. Az eljegyzés estéjén mindenki boldog, csak Rubí nem: irigykedve hallgatja, hogy Hector és Maribel két hónapos nászútra mennek Európába. Paco végsõ kétségbeesésében Refugiótól kér segítséget, hogy öltönyt szerezzen magának. Pancha elmondja Rubínak, hogy õ is a friss házasokkal tart New Yorkba és boldog, hogy többé nem látja a lányt. Alejandro és Rubí a vendégek elõtt türtõzteti magát, de amikor négyszemközt maradnak, újra elkezdõdik a kölcsönös vádaskodás. Sofia és Luis kapcsolata szorosabb lesz, amikor a férfi vacsorázni hívja a lányt.

11.
Rubí megpróbálja rávenni Hectort, vegye oda maga mellé a keresztapja irodájába, hogy így viszonozhassa a férfi anyagi segítségét. Alejandro ki akarja fizetni Hectornak Refugio kórházi kezelésének költségét, ezért nem marad pénze repülõjegyre és busszal kell utaznia a kongresszusra. Paco nagyon boldog a Refugiótól kapott öltönyökkel, de a fõnöke továbbra sincs megelégedve öltözködésével. Paco annak is örül, hogy Rubí és Alejandro szakítottak, mert abban reménykedik, hogy a lány végre felfigyel rá. Refugio nagyon örül, hogy Rubí állást vállal, de Cristina most is gyanakszik. Rubí dühös, amiért nõvére nem utasítja el Maribel sofõrjének, Cayetanónak az udvarlását. Saul azzal zsarolja Lorenát, hogy ha nem fordul komolyabbra a kapcsolatuk, szakít a lánnyal.

12.
Refugio és Maribel rájönnek, hogy Rubí otthon eltitkolta, hogy Hector mellett fog dolgozni. Cristina randevúra megy Cayetanóval, amivel féltékennyé teszi Marcót. Rubí nem akarja, hogy a nõvére egy sofõrrel járjon, ezért megfenyegeti Cayetanót, hogy kirúgatja az állásából. Hectornak nézeteltérése támad Arturóval amiatt, hogy a férfi túlságosan bele akar szólni a Maribellel közös életükbe. Hector emiatt Maribellel is összeveszik. Rubí figyelmezteti Hectort, hogy ajándékot kell vennie Maribelnek, és amikor együtt elmennek vásárolni, úgy intézi, hogy a férfi meglássa a próbafülkében. Hector két nyakéket vesz Maribelnek, de felajánlja Rubínak, hogy tartsa meg az egyiket. Alejandro bevallja Sofiának, hogy még mindig szereti Rubit.

13.
Hector lemondja a Maribellel való találkát azért, hogy Rubíval legyen. Együtt ebédelnek, és a lány elmondja neki, hogy Alejandro átverte õt. Marco virágot visz Cristinának, és randira hívja a meglepett lányt. Maribel és Hector nagyon összevesznek azon, hogy elfogadják-e Arturo üzleti ajánlatát. Genaro üzleti úton van - alig pár kilométerrel arrébb. Bermudez doktor elfelejti megemlíteni, hogy az elõadásában található kutatási eredmények nem a sajátjai, és még Alejandro határozott kérésére sem teszi ezt meg.

14.
A mai rész leginkább Cancúnban, a mexikói, tengerparti nyaralóhelyen játszódik. Victoria véletlenül megtudja, miért nincs már Alejandronak állása. Lilia nagyon szeretné, ha Genaro elmondaná Luisnak az igazat. Genaro nagyon ellenáll, mert azt hiszi nincs arra mód, hogy rájöjjön magától. Luis megismerkedik Sofia családjával, és nagyon várja, hogy Sofiat is bemutathassa az apjának. Nem is sejti, hogy már ismerik egymást.

15.
Genaro mereven elutasítja, hogy megismerje Luis választottját, Sofiát és családját. Alejandro még mindig nem érti igazán, hogy Victoriát miért érdekli a kutatási terve. Sofiát nagyon elszomorítja, hogy Luisnak vissza kell térnie Mexikóvárosba. Alejandro komolyan aggódik anyja egyre súlyosabb feledékenysége miatt. Lorena figyelmezteti Maribelt Rubí és Hector túlságosan laza kapcsolatára. Cristinának nem tetszik, hogy Rubí Paco iránt érdeklõdik: attól fél, hogy húga csak szédíti a fiút.

16.
Doktor Bermúdez komolyan szembekerül a kórházi bizottsággal és Victoria Gallegos-szal Alejandro ügye miatt: az asszony anyagi támogatásának feltételéül azt szabja, hogy Alejandro legyen a kutatás vezetõje. Hector-nak bûntudata van Maribel elõtt a Rubíval elcsattant csók miatt és megpróbálja kerülni menyasszonyát. Saul megunja Lorenát és kidobja a lányt. Rubí azt javasolja Maribelnek, maradjon ki az egyetemrõl és járjon fizikoterápiára. Cristina nem tud dönteni Marco és Cayetano között.

17.
Miközben Maribel lelkesen készül az esküvõre, Hector a háta mögött tovább folytatja a viszonyt Rubíval. Pancha nyíltan Rubí szemébe mondja, hogy nem bízik benne és haszonlesõnek tartja. Cayetano komolyan akar beszélni Cristinával a kapcsolatuk alakulásáról, ezért a lány kénytelen végre eldönteni, hogy melyik udvarlóját választja. Alejandro dühös magára, amiért ismét hitt Rubínak és bocsánatot kér Hectortól a veszekedésük miatt. Millan a sajátjaként mutatja be Paco reklámtervét, a fiúnak pedig azt hazudja, hogy az igazgatónak nem tetszett az anyag. Genaro egyre jobban aggódik, hogy fény derül a titkára, ezért el akarja küldeni Luist Mexikóvárosból. Rubi azt hazudja Hectornak, hogy szereti, mire a férfi is szerelmet vall neki.

18.
Miután Genaro rájön Rubí és Hector viszonyára, minden erejével igyekszik meggyõzni Hectort, hogy ne vegye el Maribelt, ha nem biztos a dolgában. Rubí otthon elhiteti, hogy Pacóval jár, és szerelmes belé, de Cristina nem hisz neki. Rubí elmegy az esküvõi ruha szalonba, és amíg Maribelre vár, felpróbál egy ruhát. Maribel kérdõre vonja, és Hector fényképét is számon kéri rajta. Luis elmegy Hectorhoz, és elkéri Alejandro szüleinek a számát, mert fel akarja hívni Sofiát. Paco és Lorena úgy döntenek, hogy a fiú elutasított reklámtervét adják be az egyetemen. Rubí fél, hogy Hectorban gyõz a kötelességtudat, ezért megpróbálja rábeszélni, hogy töltsék együtt az éjszakát.

19.
Rubí egy utolsó estét kér Hectortól, amit együtt tölthetnek. A fiú nem tud neki nemet mondani. Végül mégiscsak Luis fogja megtervezni a cancúni szállodát. Alejandro elfoglalja az új irodáját a kórházban és nem is érti miért olyan kedves vele Bermudez doktor. Cristina végre dönt: Cayetanoba szerelmes, de a sofõr véletlenül meglátja, hogy Marcoval ment vacsorázni, ezért lemondja az esti randit. Marco és Alejandro bánatukban kicsit többet isznak a kelleténél.

20.
Maribelt értesítik, hogy Hector nem vitte el a templomba az anyakönyvi kivonatát a megszabott idõpontig és ezért lehet, hogy módosítani kell a kitûzött dátumon. Alejandro kérdõre vonja Hectort, hogy rá nem jellezõ módon hogyan feledkezhetett meg egy ilyen fontos dologról. Genaro egyre biztosabb abban, hogy Hector és Rubí között van valami és ezt el is mondja a fiának. Maribel meghívja Cristinat és Refugiot a leánybúcsújára. Lorena mindent megtesz, hogy az este jól sikerüljön.

21.
Maribel biztosítja támogatásáról Alejandrót anyja betegsége során. Hector feltárja Genaro elõtt Rubí iránti érzelmeit. Ignacio elmondja Carlának, hogy Alejandro arra gyanakszik, hogy Alzheimer-kórja van. Sofia és Luis terveik ellenére egyelõre nem tudnak találkozni. Rubí, Cristina és Refugio nagy izgalommal készülõdnek Maribel lánybúcsújára. A partin Ingrid epés megjegyzést tesz Rubí családjára, miközben Refugio nagyon jól megtalálja a közös hangot Elisával. Cristina és Cayetano, úgy tûnik, végre tisztázzák érzelmeiket, amikor Cayetano újra félreért valamit.

22.
Arturo megtudja Refugiotól, hogy Cristina egyáltalán nem ellenzi Cayetano udvarlását. Azonban mikor biztosítja az asszonyt arról, hogy továbbra is támogatja Rubí egyetemi tanulmányait, Refugio - aki errõl nem tudott - rosszul lesz és elájul. A kiérkezõ Marco és Alejandro veszik kezelésbe, ami jó alkalom arra, hogy Alejandro újra feltárja érzelmeit Rubí elõtt. Dr. Bermúdez megbízza Alejandro-t egy baleset-megelõzési kampány vezetésével, amelybe Marco is beszáll. Rubí azzal vádolja Cristinát, hogy a Cayetano-val történt incidens okozta anyjuk rosszullétét.

23.
Hector elmondja a keresztapjának, hogy úgy döntött, elveszi Maribelt, mert õ az igazi a számára, és azt szeretné, ha minden ugyanolyan lenne, mint azelõtt. Alejandro elmondja Marcónak, hogy újra megpróbálkozik Rubínál, mert még mindig bízik benne, hogy képes megváltozni. Refugio nagyon dühös Rubíra, és számon kéri rajta a hazugságokat. Megmondja neki, hogy mostantól nem kérhet pénzt Cristinától, és a saját fizetésébõl kell finanszíroznia a tanulmányait. Rubí elkeseredésében felhívja Hectort, õ viszont nem veszi fel a telefont, mert az esküvõre készül Maribellel együtt. Refugio áldását adja Cristina és Cayetano kapcsolatára, és Rubí is úgy tesz, mintha megkedvelte volna a férfit.

24.
Genaro végre igent mond Arturo üzleti ajánlatára. Kiderül, hogy az elsõ évben csak Mexikóvárosban fognak építkezni, aminek Elisa örül, mert így a férje többet lehet otthon. Genaro megígérte Luisnak, hogy hazamegy elköszönni tõle, mielõtt a fiú elrepül Cancunba, de végül csak telefonon tud beszélni a fiával. Alejandro ismét felkeresi Rubit, hogy újrakezdjék a kapcsolatukat, de a lány továbbra is elutasítja. A férfi azonban reménykedik, hogy kibékülnek, és Rubí megváltozik. Hector elmegy Rubíhoz, és megmondja neki, hogy véget akar vetni a viszonyuknak, a lány azonban nem hajlandó ilyen könnyen elengedni a gazdagság lehetõségét.

25.
Genaro megkéri Rubít, hogy hagyja békén Hectort, ha már sikerült meghoznia a döntését. A lány természetesen nem megy bele és elhívja Hildát egy búcsúebédre, ahol néhány tequilának köszönhetõen megtudja Genaro titkának részleteit, majd megígéri, hogy nem árulja el senkinek. Lilia közben tovább kérleli Genarot, hogy mondja el Luisnak közös titkukat. Carla megkezdi a vizsgálatokat, és lelkesen díszíti Alejandro legénylakását. Rubíval újrakezdõdni látszik valami, azonban Sofiának a lány nagyon nem szimpatikus.

26.
Valeria egyértelmû jelét adja annak, hogy Paco iránt érdeklõdik. Cayetano nagyon aggódik, kelleni fog-e még Cristinának, ha fontos pozíciója lesz a fõnöke cégénél. Loreto tanácsot ad Rubínak: nehogy feláldozza a szerelmet addig, amíg nem biztos abban, hogy a kiszemelt áldozat mindent feladna érte! Rubí tovább gyõzködi Hectort arról, hogy õk ketten összetartoznak, és eközben Alejandro csókjait élvezi. Elisa meghívja Carlat és Ignaciot vacsorára, ahol Maribel, Hector, Sofia és Alejandro mellett Rubí is megjelenik, féltékennyé téve Hectort.

27.
Hector vívódik a Rubí kínálta izgalmak és a Maribel által nyújtott biztonság között és ezt Genarónak is bevallja. Rubí biztosítja anyját, hogy utoljára kér kölcsön pénzt Cristinától az egyetemi tanulmányai finanszírozására. Alejandro és családja számára kiderül, hogy Carlának valóban Alzheimer-kórja van. Refugio megjelenik az egyetemen és számon kéri Rubín az adósságait. Dr. Bermúdez mindent megtesz, hogy belerángassa Alejandrót egy kétes üzletbe. Rubí kínos helyzetbe hozza Sault Ingrid elõtt.

28.
Rubi, Lorena és Paco meggyõzik Refugiót, hogy engedje el Rubit két napra az egyetemi gyakorlathoz készülõ brosúra fotózásához. Senki nem sejti, hogy Rubi azért szervezi a kirándulást Valle de Bravóba, hogy Hectorral találkozzon. Lola nénit kirabolják és Refugio Rubít gyanúsítja. Alejandro elmondja Maribelnek, hogy Rubí tökéletesen tisztában van az õ anyagi helyzetével. Luis biztosítja Sofiát szerelmérõl és támogatásáról. Arturo segítségével Cristina jó állást kap a cégnél. Alejandro, Marco helyeslésével, aláírja a Bermúdez adta engedélyt a kórházi berendezések megvásárlására. Genaro figyelmezteti Hectort: lehetséges, hogy Rubí csak a pénze miatt van vele. Marco, bár még mindig szereti Cristinát, eleget tesz kérésének, hogy többé ne találkozzanak.

29.
Lola néni elkezd nyomozni a tolvaj után, aki ellopta a pénzét és Rubí az egyik gyanúsítottja. Refugiót is komoly kétségek gyötrik lánya tisztességével kapcsolatban. Rubí Valle de Bravóban összetalálkozik Hectorral, aki még mindig kitart amellett, hogy elveszi Maribelt, de Rubí végül meggyõzi, hogy fújja le az esküvõt és szökjenek meg együtt. Bermudez jutalékot kap attól a cégtõl, ahonnan Alejandro megrendelte a kórházi eszközöket. Alejandro még nem tudja, hogy rossz minõségû gépeket sóztak rá. Hector el akarja mondani Maribelnek, hogy nem veszi el, de végül nincs bátorsága hozzá, így Maribel továbbra is boldogan készül a másnapi esküvõre.

30.
Refugio, miután nem talál pénzt Rubí táskájában, bocsánatot kér, amiért lopással gyanúsította. Cayetano gyakorlatilag megkéri Cristina kezét, amikor ismét szóba hozza a kis telket, amit vett. Paco elmegy Rubíékhoz, hogy megkérje, menjenek együtt az esküvõre, de Rubí olyan gorombán viselkedik vele, hogy végre leesik neki a tantusz és otthagyja a lányt. Rubí nagyon ideges, mert nem tudja, Hector tényleg õt választja-e Maribel helyett. Genaro, amikor odaérnek a templomhoz, meglátja, hogy Luis is ott van, mire rosszullétet színlel, hogy ne kelljen kiszállnia a kocsiból. Telefonon ráparancsol a fiára, hogy azonnal menjen vissza Cancunba, de Luis nemet mond és ott marad. Maribel megérkezik a templomhoz, de Hector még nincs ott.

31.
Mindenki megrökönyödésére az esküvõ napján Hector tényleg megszökik Rubíval. Csak Lorena látja õket, viszont már csak késõn tud bárkit is értesíteni, ezért szinte észrevétlenül elutazhatnak Cancúnba - bár Maribel véletlenül meglátja õket a repülõtéren. A két nõn kívül senki más nem tud róluk semmit. Arturo Alejandron tölti ki a dühét, aki bánatában leissza magát. Refugio rosszul lesz, ezért Marco siet segítségére. Maribel bezárkózik a szobájába és nem akar kijönni.